in ,

Варненка отряза 40 сантиметра от косата си и я дари на асоциация за борба с рака (СНИМКИ)

Мирела Тортуманова от Варна дари над 35 сантиметра от косата си за асоциация за превенция на рака.

Идеята ми не беше специално тази, исках просто да намаля косата си и моя приятелка, която е дарила ме посъветва да проверя дали ще отговарям на изискванията. Не искам да изглеждам като герой – просто се замислих, че косата ми пак ще порасне, колкото и да я намаля. На асоциацията им трябва над 30 см дължина, затова реших да я подстрижа толкова много, за да мога да помогна, вместо да иде в коша.

С този пост Мирела иска да подкани всички момичета, на които вече им е писнало да сресват дълго време дългата си коса.

Момичета, за вас е даденост и пак ще порасне след 2 години, а има момичета, които се борят с коварната болест и може скоро да нямат собствена коса. За вас е даденост, а за тях сбъдната мечта.

Асоциацията „Промени живота си сега!” e учредена от г-жа Вили Боршукова – бизнес дама, коафьор и обикновен човек, която през януари 2010 година минава през ада на рака. Тогава осъзнава колко важно е да не се пренебрегват редовните прегледи, чрез които заболяването може да бъде открито навреме. Сега, чрез Асоциацията събужда съзнанието на хората за нуждата от редовна профилактика, с която да избегнат съдбата й.

Ако някой е решил да се раздели с дългата си коса през горещите летни дни, е добре да знае, че тя може да се използва за една благородна кауза.

Снимка: Facebook

Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“ приема дарения във вид на коса, от която безплатно изработва перуки и ги подарява на онкоболни, които не могат да си позволят да си ги купят. Всеки, който иска може да подкрепи каузата на асоциацията, като дари поне 100 гр. коса с дължина на косъма поне 30 см. Косата трябва да се изпрати на адрес: гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 7, салон „Магама“. Всеки, който дари коса, има пряк контакт с болния човек, за когото се изработва перука от нея.

Вижте условията за дарение тук

За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1 000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има. Асоциация „Промени живота си сега!“ работи целогодишно в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов