in

Девня отбеляза 24 май с пищно шествие и тържествен концерт (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук

Изключително тържествено и внушително в Девня отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За трета поредна година Общината организира общоградско шествие, решено в цветовете на българското знаме, съобщиха от пресцентъра на Община Девня за „Нова Варна“.

В представителните блокове, които бяха предвождани от духов оркестър, се включиха всички училища и детски градини в града.

Снимка: Фейсбук

Спретнати ученици, окичени с ленти „Отличник“, знаменосци, цветя, празнични транспаранти, балони, усмивки и звуците на „Върви, народе възродени…“ изпълниха града с особена тържественост, която напомни за честването на 24 май в миналото.

Множеството тръгна от филиала на СУ „Васил Левски“ и стигна до площада пред читалище „Просвета“, където ученици и деца от забавачките изнесоха тържествен концерт пред многолюдната публика.

В своята приветствена реч кметът на Община Девня Свилен Шитов заяви, че 24 май е най-светлият български празник и припомни епохалното дело на светите братя Кирил и Методий и на техните ученици.

Снимка: Фейсбук

„Поклон и чест на всички учители и на всички културни и просветни дейци! Бъдете здрави и все така непреклонни в трудните времена, в които живеем, всеотдайни и успешни във Вашето дело! Насърчавайте Вашите ученици с любов към знанието, мъдростта и българщината! Честит празник!“, приветства множеството Свилен Шитов.

Кметът награди един предучилищен и двама училищни педагози с плакети за принос в областта на образованието през учебната година. Това са учителките Пенка Божкова от детска градина „Незабравка“, Марияна Василева от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Веселина Иванова от Средно училище „Васил Левски“.

Снимка: Фейсбук

Всички 90 отличници от двете девненски училища получиха грамоти от името на градоуправника.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов