in ,

Личният пример на семейство Георгиеви от Варна

Снимка: БНР

На всеки национален празник семейство Георгиеви от Варна облича национални носии.

Убедени са, че именно семейството трябва да даде пример за възпитанието и го правят по свой начин.

Още от детските си години хореографията впечатлява бащата Георги Георгиев, който професионално се е занимавал и с гребане. Майката Мая играе народни танци в свободното си време и споделя любимото хоби с малката Елисавета. Тя е на 6 години, но вече има 4 свои народни носии. Братчето Матей е само на годинка и 4 месеца, но също има своя първи национален костюм.

Матей, Елисавета, Мая и Георги са от тези хора, които искаш да се срещаш отново и отново. Усмихнати и с огромно уважение помежду им. Правят всичко с любов. В момента техния житейски каяк има видима хармония и тя е в една посока – съхраняване на добрата традиция.

Любовта към родината не идва наготово – тя се възпитава. В това е убедено семейство Георгиеви. Според тях обаче започнатото от семейството трябва да се продължи в детската градина и училище. Има различни начини за това – народни песни и танци, приказки, възстановки. Децата искат примери, които да следват. За тях идеята за съхраняване на българската нация не е просто лозунг, а начин на живот.

Ще се опазим и съхраним, когато се научим да уважаваме другия и да бъдем добри„, разказват Мая и Георги. / Радио Варна

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов