in

Наградиха първенците на Випуск 2018 от Шумен

Снимка: Община Шумен

На специална церемония в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ под цветните мозайки кметът на Шумен Любомир Христов връчи наградите на първенците от Випуск 2018.

Тринадесет абитуриенти от шуменските училища получиха медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Любомир Христов поздрави отличените зрелостници. „Има нещо много символично, че точно тук ще получите своите отличия. Оттука започва България, оттука започва и вашият нов житейски път. Поздравявам ви за постигнатите високи резултати в училище. Искам да ви пожелая на добър път и да не спирате да преследвате мечтите си. Вървете уверено по своя път. По него ще има и радости, и трудности, и удовлетворение, и разочарование, но никога не се отказвайте. Не се страхувайте, че може да сгрешите. Понякога грешките ни правят по-силни, защото ни учат как да се справяме в трудни моменти. Уважаеми преподаватели, приемете моето искрено уважение за вашия професионализъм и всеотдайност. Успехите на вашите ученици са атестат за училището и за труда на учителите. Скъпи родители, бъдете горди с децата си, подкрепяйте ги и направете така, че да не скъсват връзката си с родния град.“

Огнян Симеонов благодари от името на зрелостниците, които бяха отличени, а на пожеланието на кмета той отговори, че винаги ще останат свързани с училището, с родния град и приятелите.

За високи постижения при овладяване на знания и умения през целия курс на обучение бяха наградени:

Огнян Огнянов Симеонов

Завършва ПЕГ „Н. Вапцаров” с високи постижения при овладяване на знания и умения в целия курс на обучение. Изключително активен участник в областни, национални и международни конкурси и прояви по програма Еразъм+ в областта на чуждоезиковото обучение, природните и обществените науки. С високи резултати от изпити TOEFL, Math Level 2, Physics, Chemistry и прием с пълна стипендия в университетите Bates College в щата Мейн, САЩ, King’s College в Лондон, Англия; University of Glasgow в Глазгоу, Шотландия.

Иван Ганчев Ганев

Завършва ППМГ „Нанчо Попович“ с отличен успех. Ученик с изключителна задълбоченост и лична мотивация за обучение и развитие, с реална самооценка и стремеж да реализира пълния потенциал на силните си качества, като прилага творчески решения във всяка ситуация.Огромен брой са спечелените от него медали и призови места от международни и национални олимпиади и състезания по информатика, математика и математическа лингвистика.

Станимира Ивалинова Дякова

Тя завършва с отличие Професионална гимназия по икономика, специалност Оперативно счетоводство. Станимира е активен участник в извънкласни и обществени инициативи, с ярко изразена гражданска позиция и стремеж към самоусъвършенстване. Отличена с призови места на олимпиади по природни науки, състезания по икономически дисциплини и фестивали на театралното изкуство. Инициира и реализира обществено значими дейности в училището и града.

Стефан Красимиров Стоянов

Той завършва Средно училище „Сава Доброплодни“, профил Изкуства – хореография. От самото начало на своето обучение в училището той е посветен на танцовото изкуство. Прекрасен танцьор, с множество награди от участия в изявите на танцов състав „Луди млади“. С призови места в олимпиади и състезания по математика, обществени науки и шах. Дисциплиниран, отговорен, колоритна личност със стремеж за нови знания и постижения.

Никола Пламенов Петров

Възпитаник е на СУ „Панайот Волов“, профил Технологичен – защита на информацията. Активен и отговорен участник в училищни и извънучилищни инициативи, с ясна и точна гражданска позиция. С изявени интереси в областта на информационните технологии, роботиката, електрониката и механиката. Усърдно се занимава с авиомоделизъм, самообучава се в различни занаяти като дърводелство и ножарство. С призови места в състезания от хуманитарната област, криминалистиката и военноприложните дисциплини.

Славена Юриева Трънчева

Завършва с отлични резултати СУ „Йоан Екз. Български“. Участничка и призьорка е от олимпиади по български език и литература и математика. Активен участник в училищния живот и работа по проекти, с разработки за научни конференции и спортни изяви. Доброволец и обучител в Българския младежки червен кръст.

Ерай Рафетов Мустафов

Ерай завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии с професия Организатор на туристическа агентска дейност по специалността Селски туризъм.
Изключително отговорен, изпълнителен и любознателен. Демонстрира увереност в собствените сили и знания. С отлични образователни резултати и активно участие в работа по проекти. Приет е за студент в три висши училища в страната.

Цветелина Бориславова Цветанова

Възпитаничката на ПГСАГ завършва с отличие специалност Строителство и архитектура. Умее да работи в екип, като се отличава с иновативно мислене и лидерски качества. С ентусиазъм и личен авторитет приобщава съучениците си към училищни инициативи. Активно участва в дейността на екипи по национални и европейски проекти.

Кристиян Николаев Димитров

Завършва среднот оси образование с отличие в Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия Ресторантьор. Кристиян е председател е на гимназиалния ученически съвет. Има призови места от участие в рецитали, конкурси и други вътрешноучилищни прояви. Активно се включва в организационния живот на гимназията, като проявява инициативност, отговорно отношение, умения за работа в екип. Участва в работата по национални и международни проекти.

Симона Ивелинова Иванова

Симона е с високи постижения при овладяване на знания и умения в училищния курс на обучение. Тя завършва с отличие СУ „Васил Левски”, профил „Природоматематически“. Постигнала е отлични резултати от общински кръгове на олимпиадите по природни науки и активно участие в училищни и общоградски мероприятия.

Реджеб Селятин Мухарем

Завършва Духовно училище “Нювваб”. Той е ученик с висока лична отговорност, дисциплинираност и силна мотивация за обучение и развитие. Активен участник в живота на училищната общност и с изявени качества на лидер. С отлични резултати през целия курс на обучение и значими успехи в областта на природните науки и литературата.

Иванела Катева Ангелова

Иванела е активен участник във всички училищни и извънкласни инициативи на родното си школо СУ „Трайко Симеонов”. Тя е с изявен афинитет към хуманитарните науки и журналистиката. Лидерските си качества проявява в сътрудничество с различни неправителствени организации. Добронамерена и отзивчива, уверена в себе си, последователно работи за постигане на своите цели.

Фейме Левент Халил

Завършва с отличие Професионална гимназия по механотехника, телекомуникации и транспорт, професия Техник на компютърни системи. Организатор и активен участник в училищни инициативи, свързани с гражданското, екологичното и интеркултурно образование. Носител на награди от участия в състезания и работа по проекти. С чувство за отговорност, коректност и отзивчивост.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов