in ,

Гарантирайте успеха на детето си! Запишете го на лятна IT академия във Варна (СНИМКИ)

IT секторът е една от най-успешните, стабилни, развиващи се и добре платени професионални сфери във Варна, което е и предпоставка за развитието на частния образователен сектор. Това дава прекрасна перспектива на много младежи да развият умения още от ранна възраст.

Ето защо след огромния успех през 2017 г. „Адванс академи“ стартира второ издание на летния курс по уеб програмиране за ученици от 6. до 12. клас.

Ако все още не познавате Advance Academy:

Те са единственият и най-модерен учебен център за ИТ технологии и дигитален маркетинг във Варна и областта.

Базата разполага с 3 светли и просторни учебни зали, оборудвани с:

– работни станции HP и DELL;

– професионални 23” монитори;

– мобилни компютри Apple MacBook Pro;

– най-съвременна периферия.

Само за 1 година академията е обучила повече от 150 човека от откриването си през април 2017 г. Над 30% от завършилите курсисти стартират стаж и работа в доказани ИТ компании, които са партньори на академията – iCard, Fantastic Services, Tax Back, Flex Bricks Software и други.

Тази година едномесечният летен курс е за напълно начинаещи. Това е още един плюс за децата, тъй като не се изисква предишен опит. За един месец детето Ви ще има възможност да обикне IT сферата и да се запознае с основите на HTML5, CSS3, Photoshop и Bootstrap.

Двамата преподаватели, които ще пренесат младите ентусиасти в света на информационните технологии, са професионалисти с изключително богат опит, което е един от ключовите фактори за успешното протичане на курса.

За обучението са предвидени две групи: първата е през юли, а втората – през август.

Новото в тазгодишното издание е, че всички курсисти ще участват в безплатен двудневен семинар за електронна търговия, в който ще разберат как да стартират собствен онлайн магазин в рамките на ден. По този начин „Адванс академи“ стимулира и предприемаческите способности на младите участници и допълва практически адекватно интересите и познанията им.

Курсът ще завърши със състезанието Code Challenge, в което най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Победителите от Code Challenge, проведено през април 2018 г. за всички курсисти от ученическата академия.

Какво мисли един от създателите на „Адванс академи“:

Програмистите трябва да започват да се формират като такива, с начина си на мислене, изграждане на логика при вземане на решения в ранна детска възраст. Едни от най-добрите и съответно най-добре платените програмисти са тези, които са започнали да се интересуват още в 6. – 7. клас. Много деца стартират стажове още докато са в училище, тъй като компаниите винаги искат да имат най-добрите специалисти максимално рано в тяхното развитие.

– Адрияна Митева, изпълнителен директор на Адванс академи“.

Пожелахме да разберем от Advance Academy за някой от успешните примери:

– Имаме случай на ученик, който завърши лятната ученическа академия през 2017, продължи с курс за Web Fundamentals за възрастни и след това премина ускорен курс по PHP Fundamentals. Едва навършил 18 години през пролетта беше нает в офиса на голяма ИТ компания във Варна на заплата над средната за страната. В същото време компанията му е създавала достатъчно гъвкаво работно време, за да не влияе на учебния му процес. Това е само една история, но всички в Адванс академи“ сме убедени, че това е само началото. Много младежи във Варна вече работят в ИТ сектора и получават повече от родителите си. И това не е балон, а тенденция, която все повече ще се задълбочава.

Какво мислят компаниите, които са партньори на „Адванс академи“:

Големите ИТ компании започват да проявяват интерес към таланти още в ученическа възраст. ИТ секторът в България продължава да се развива с бързи темпове. Все повече компании се опитват да се борят с недостига на квалифицирани кадри като се стараят да ги привличат още в ученическа възраст. За нас е повече от страхотно, че Варна разполага с толкова модерна ИТ академия, с което ни улесняват много в избора на подходящи кадри, в които да инвестираме.

– Станислав Тодоров, изпълнителен директор на Флекс брикс“ – България.

За всяка от двете групи има ограничение на местата – 25 за всяка от групите, които ще започнат през юли и август.

Ако Вашето дете проявява интерес към IT сферата, не изпускайте възможността да му осигурите обещаващо бъдеще още от сега!

Можете да се запишете и онлайн: http://advanceacademy.bg/summer-it-school/

Телефон за информация: +359 889 990 030

Адрес: Варна, ул. „Дебър“ 58, ет. 3

Работно време: понеделник – петък от 9:30 ч. до 18:00 ч.

*Спонсорирана публикация

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/