in

Деца от Варна участват в Международен ветроходен спортен лагер в Гърция

Започна Втори ветроходен спортен лагер „Ветроходство на три морета”, за клас Оптимист, о-в Сирос, Цикладски острови, Гърция.

На 28 май, осем състезатели на възраст между 8 и 15 години и двама треньори на Яхт Клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” пристигнаха на о-в Сирос, за да вземат участие в международен спортен лагер за клас Оптимист.

Варненските деца, които ще участват в спортния лагер са разпределени по равен брой момчета и момичета, съобщават за „Нова Варна“ от пресцентъра на Яхт Клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”.

Андреа Кирова (12г.), Бояна Бъчварова (9г.), Бояна Костуркова (8г.), Цвета Кирчева (8г.) и
Владимир Костов (12г.), Владимир Стоянов (15г.), Михаил Берберов (12г.), Петър Костурков (12г.)
и двама треньори: Николай Василев и Мартин Велков.

Групата на място ще бъде придружена и от избрания председател на клуба Иван Кирчев, който извози оборудването и екипировката на отбора с личния си автомобил.

За децата пътят от Варна до Сирос продължи ден и половина и включи много видове транспорт: автобуси, самолет, метро, ферибот. А за двама състезатели пътуването се оказа особен изтощително, тъй като Владимир Стоянов и Андреа Кирова взеха успешно участие в Регата Приморско, 24-26 май, която завърши буквално часове преди отпътуването им за Гърция.

Все пак, участието им в родната регата си струваше усилията и донесе нова купа на клуба – трето място при момичета младша възраст за Андреа Кирова.

Също на 28 май, от Тенерифе, Канарските о-ви, за участие в лагера, е потеглил и представителния отбор (шест състезатели и двама треньори) на ветроходен клуб Активидадес Наутикас де Тенерифе. Очаква се групата им да пристигне в Сирос на 29 май сутринта.

Домакин на лагера в Сирос е един от най-старите морски клубове в Европа – местният Сирос Наутикал Клуб. Домакините са подготвили богата спортна и културна програма за всички 26 участници, както и за децата от клуба домакин.

Още вчера се е провела първата обща тренировка на децата от Варна и Сирос, а от днес започва същинската програма с участието на трите отбора, като графиците на тренировките, теоретичните часове и културните събития са разписани до събота, 2 юни. Тогава децата ще трябва да си вземат довиждане до следващата си среща във Варна през юли.

Първият такъв лагер се проведе през месец март на остров Тенерифе, като тогава участие взеха и състезатели на клас Лазер.

Домакини на следващите лагери ще бъдат ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” през юли (клас Оптимист) и отново Сирос, през октомври (клас Лазер).

Малките състезатели имат възможност да опознаят различни спортни практики, мореходни условия, традиционни култури и национални ястия, да създадат нови приятелства и да изпитат езиковите си умения.

Желаем на всички успешна успешна спортна подготовка и много хубави преживявания!

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов