in

Откриват втора част от юбилейната изложба на скулптора Христо Христов във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Община Варна

Втората част от мащабната юбилейна изложба на варненски скулптор Христо Христов ще бъде открита от 18ч. на 31-ви май в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Изложбата представя 55 произведения – бронзови скулптури, живописни платна и рисунки, подредени в пространствата и се осъществява с партньорството на галерия Le Papillon.

„Изкуството на Христо Христов е многопластово – като стилистика, естетика и културни измерения. То е монументално – като начин на изразяване, експресивно и категорично – като цвят, композиция, послания. Авторът често се вълнува от живота на човека – главният герой на неговото творчество. Виждаме загадъчно пресъздадени общочовешките мечти, стремежи, емоционални възторзи, естествената радост от живота и от сбъднатите постижения, като движението, пластичността и решителността са едни от първите усещания, които се появяват у зрителя“, посочва Виктория Митева, инициатор на изложбата.

Снимка: Община Варна

Христо Христов е роден в гр.Варна. През 1982г. завършва Специализирано училище за художествена обработка на камъка в с.Кунино, а през 1994г. – Националната художествена академия в София, специалност скулптура в класа на проф. Димитър Бойков. От 1994г. е член на СБХ. От 1995г. излага творбите си в галерия Georg на остров Зюлт, Германия.

Снимка: Община Варна

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов