Разбиха нарколаборатория във Варна – задържани са трима

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Окръжната прокуратура във Варна задържа трима за разпространение на наркотици и производство на амфетамини.

В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа двама мъже и една жена с цел довеждането им пред съда, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна за “Нова Варна”.

Те са привлечени като обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества и производство на амфетамини в специална лаборатория.

Лабораторията за амфетамините била базирана на адреса на един от обвиняемите. На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди.

В момент на разпространение на марихуана служителите на полицията под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са влезли на адреса, където ставала продажбата.
Назначени са съдебно-химични експертизи на откритите и иззети наркотични вещества и прекурсори, които ще установят видът, количеството и процентното им съдържание.

Продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство. Тримата са криминално проявени, а единият от обвиняемите е осъждан.

Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тримата обвиняеми – задържане под стража.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Фейсбук

Хванаха шофьора, избягал от катастрофа до ХЕИ във Варна

Фирма за почистване подарява свободно време на варненските домакини и ги спасява от вредителите (СНИМКИ)