in

Първа езикова гимназия се включва в Похода на вдъхновителите

Снимка: inspirers.az-moga.bg

За първа година през град Варна ще премине Походът на вдъхновителите „Аз мога – тук и сега“ – отворена дискусия с младите хора на морската столица.

Тя ще се състои на 2 юни (събота) от 10:00 часá в Първа езикова гимназия.

Дискусията е част от традиционния Ден на отворените врати в Първа езикова гимназия. Ден за кандидат-гимназистите, за техните родители, за възпитаниците и приятелите на Първа гимназия на Варна.

Учениците и преподавателите ще посрещнат всички, които желаят да се потопят в пъстрия и различен свят на знанието, културата, творчеството и иновациите.

Гостите не само ще разгледат модерната материално-техническа база, но ще станат част от работния процес на паралелките, подготвящи се за немска езикова диплома, ще наблюдават случващото се в клубове и извънкласни дейности, ще проследят интересни научни експерименти, ще се информират за новия учебен план на Първа езикова гимназия.

В рамките на Деня на отворените врати ще се състои и Регионалното отборно състезание по лингвистика „Отвори вратата“ с начален час 8:30.

Достъпът до състезанието ще е само за регистрираните отбори (адрес за регистрация – https://otvorivratata.com/register/.
Последен звънец в 13:30 часá.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.