in

Бате Енчо пред „Нова Варна“: Нека на децата всеки ден да им е 1 юни (ИНТЕРВЮ)

Снимка: Facebook

Всички знаем, че на празника на детето емоциите са големи, както за малки – така и за големи.

В такива дни и по-големите си спомнят за детските години и емблемите на тяхното детство.
Репортер на „Нова Варна“ се свърза с един прекрасен и забавен човек, отдал себе си на децата – Бате Енчо.

Енчо Данаилов, по-известен като Бате Енчо, даде специално интервю за читателите на „Нова Варна“.

Бате Енчо, с какви емоции посрещате един от най-хубавите празници – Деня на детето?

Емоциите ми ще бъдат на всеки кръгъл час, като започнат от 11 часа до края на деня. Основател съм и работя в единствения тематичен парк в България „Парк Боби и Кели“ в София.Тази година правим 20 години от както е построен. От 15 май сме започнали и до 15 юни, ще са все веселби.

Какво мислите за детството на съвременните деца, смятате ли, че игрите на улицата ще бъдат изместени от технологиите?

Детството, то винаги си е детство. В което и време да е, децата са си играели винаги, те не възприемат света, както го възприемаме ние. Детството им е много хубаво, има много модерни играчки, интерактивни. Дядо съм на 4-годишно момченце, прави ми впечатление, че както си играе на таблета, така и много обича да излезем навън и да събираме камъчета, да си играе с другите деца на активни игри. Така че детството винаги е детство.

Тъй като Вие сте един от най-добрите куклени актьори и имате множество награди, може ли да ни разкажете повече за тази професия? Децата проявяват ли интерес?

Разбира се, даже не само децата, но и възрастните. Подготвили сме няколко различни програми от различни страни и за 2 юни. Замислих се един ден, кой живее от другата страна на Земята – ако пробия една дупка право надолу, къде ще излезе. И излезе близо до Нова Зеландия и така се запалих, даже си купих уколеле, за да се науча да свиря, научих се и на някои танци и сега ще направим цяла програма. После започвам пък руско шоу, изцяло със руски песни и руски детски танци.

Есента ще излезе един куклен спектакъл, който правя със две мой студентки „Копче за сън“.Можем да дойдем и във Варна да го изиграем. На 10 юни ще присъствам на фестивала на „Цацата“ в Кранево и ще имам представление.

Подготвяте ли японско шоу заради интереса Ви към японската култура?

Да, японско шоу съществува много отдавна. Това шоу съществува и ще го включим части от него в Тихоокеанското ни шоу.

Липсва ли Ви, предаването „Кой е по-по-най“?

На мен не, на децата и на родителите им липсва. На зрителите им липсва. Аз съм постоянно в детското шоу, така че на мен това не ми липсва като професия. Постоянно ме питат, защо съм спрял това шоу. Никоя телевизия вече не прави такова нещо.

Какво ще пожелаете на децата за 1 юни?

Искам да им пожелая, всеки ден на им е 1 юни. А на вас и на читателите пожелавам, да не  забравяте да се забавлявате и да не позволявате да остареете.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов