in

Махат „бараките“ от двора на МБАЛ „Света Анна – Варна“, ще се увеличат ли паркоместата

Поетапно събаряне на бараките в двора на МБАЛ “Света Анна”, откъм оградата, граничеща с бул. “Цар Освободител”, започва днес.

Първа на събаряне ще бъде подложена конструкцията, намираща се срещу ул. “Проф. Державин”. Планово в рамките на месеца ще бъдат премахнати и останалите 4. За всички обекти има предписания от РЗИ за премахване. Налична е и цялата нужна документация за събарянето им.

Цялата операция по разчистването на двора в частта, заета в момента от бараките, ще протече без да бъде засегната съществуващата ниска и висока растителност.

След края на премахването на компрометираните конструкции от двора на морския “Пирогов”, който поема над 90% от хирургичната спешност в Североизточна България и през чийто Спешен център всекидневно преминават средно над 230 души, ще бъде възможно увеличаване броя на местата за паркиране, които в момента са недостатъчно за преминаващите между 900 и 1200 автомобила средно дневно. По предварителни разчети разчистването на петте бараки и усвояването на освободената територия ще даде възможност за нормално пребиваване на около 60 автомобила.

За гарантирането на цивилизован достъп на гражданите до двора на МБАЛ “Света Анна – Варна” на следващ етап се подготвя и осигуряването на още един вход за граждани към болничния комплекс.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов