in

Възможно ли е майка с количка или инвалид да премине по тази пешеходна пътека във Варна (СНИМКИ/СИГНАЛ)

Снимка: Нова Варна

Прегради и препятствия върху пешеходна пътека във Варна пречат на преминаващите варненци и гости на града въпреки мащабния ремонт, който приключи преди повече от месец.

На фона на протичаща в момента проверка, разпоредена от главния прокурор на Република България относно състоянието на пешеходните пътеки и пътните знаци в цяла България, на Морска гара във Варна умишлено и системно от месеци наред се ограничава свободното и безпроблемно преминаване през пешеходната пътека на кръговото, до чешмата.

Снимка: Нова Варна

По думите на читател на „Нова Варна“ това ограничение се извършва от служителите, които отговарят за контрола на достъпа на автомобили на паркинга на Морска гара.

Една от преградите е метално колче, което е трайно поставено, възпрепятстващо и ограничаващо свободното преминаване на майки с колички, велосипеди, инвалиди и други хора, които смятат да преминат  през пешеходната пътека.

Снимка: Нова Варна

След редица разговори със служителите от бариерата на Морска гара резултат няма и те продължават да трупат още ограничения и барикади върху пешеходната пътека и да ограничават нормалното преминаване по нея.

По случая ще бъде сезирана Варненската окръжна прокуратура, за да бъде извършена проверка.

 

 

 

 

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов