in

Изградиха пет нови детски площадки във Варна (СНИМКИ)

Снимка: livevarna.bg

Навръх 1 юни – Ден на детето, кметът Иван Портних откри детска площадка с фитнес на ул. „Подвис“ до бл. 28.

Снимка: livevarna.bg

„Продължаваме да работим за създаване на по-добри условия за нашите деца – както в детските градини и училищата, така и в междублоковите пространства. Реализирахме проект с 230 нови детски площадки в обхвата на целия град, а тази година работим по 10 нови, пет от които вече са готови. Останалите четири са в кв. „Владиславово“, „Кайсиева градина“, „Трошево“ и Траката. Нека пазим тези придобивки“, призова кметът.

Снимка: livevarna.bg

Той допълни, че често пъти площадките са обект на вандализъм, като за случаите се подават сигнали в полицията. Създаден е и екип, който поддържа новата инфраструктура. На събитието присъстваха още Тодор Балабанов – председател на ОбС, Христо Иванов – зам.-кмет, Петя Проданова – районен кмет.

Снимка: livevarna.bg

Детската площадка е разположена на площ около 300 кв.м. със съоръжения предназначени за деца от 0-3 г. и от 3-12 г. Обособена е и зона за спорт с фитнес уреди на открито. Извършена е цялостна подмяна на съществуващите настилки и бордюри, възстановени са алеите. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията на Наредба №1 за безопасност на площадките на Държавна агенция за закрила на детето.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.