in

Приключи кампанията за безплатни очни прегледи в селища на Община Бургас

Снимката е илюстративна

Кампанията за безплатни очни прегледи в съставните селища на Община Бургас приключи успешно.

Последната спирка бе село Маринка, където гостува един от водещите специалисти на първата частна очна болница в града – д-р Нели Джокова. В края на м. май тя прегледа 38 души, като при 70% от тях бе установена катаракта. При десетина пациенти се установи нуждата от оптична корекция /очила/.

От началото на кампанията, лекарите от медицинскя център посетиха 11 малки населени места, където достъпът до специалисти е ограничен. От възможността да се консултират с офталмолог се възползваха над 450 души.

При 253-ма от тях бе констатирана катаракта. С птеригиум (външно перде) се оказаха 86 от пациентите. Рецепта за очила получиха 88 души. Глаукома бе установена при трима, а макулна дегенерация – при 15 души.

Поради големия интерес и множеството покани от други населени места, екипът от специалисти взе решение да рестартира кампанията през месец септември тази година, като обхване цялата Област Бургас.

Това се очертава да е най-мащабната кампания на очно здравно заведение в Бургаско. Подробности за предстоящите дати за безплатните прегледи ще бъдат обявени в края на м. август.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов