in

Проверяват канализацията на Варна след пороя (СНИМКИ/ВИДЕО)

След големия порой във Варна от вчера, започна и оценяването на щетите и причините за големите наводнения.

Припомняме, че десетки автомобили останаха блокирани по протежението на крайезерната улица „Девня“.

Водачите са били принудени да останат в наводнената отсечка повече от 40 минути. Най-сериозна бе ситуацията в района под кръговото кръстовище на пътя за Тополи. Под вода бе и участъкът под Аспаруховия мост. Пострадаха и множество жилища в различни общини на областта.

„В действителност след всяко бедствие има криза. Но за да се обяви „бедствено положение“ в областта, то трябва да е обявено от поне две общини, но сега не е така“, заяви пред Нова телевизия областният управител Стоян Пасев.

„20 къщи останаха без покриви в Община Аксаково. Ще се отпуснат еднократни помощи за бедстващите. Важното е, че ситуацията се нормализира.“

На въпрос за поддържането на шахтите и канализацията във Варна, областният управител отговори така: „Ако има човешка причина или некачествени ремонти, фирмите, които се отговорни за това, ще си понесат наказанията. Тепърва ще обследваме и ще вземем решение.“

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов