in

Софиянка позлати ало измамници с 420 000 лева

Баба от София счупи рекорда в телефонните измами у нас, като позлати ало-измамници с 420 000 лева. 65-годишната Жасмин изтеглила парите последователно от две банки, а като отишла в трета, за да си вземе още 180 000 лева, служителите се усъмнили и подали сигнал в полицията.

Шеметната телефонна измама се разиграла във вторник в центъра на София, потвърждават от МВР. В момента тече разследване, но все още няма задържани за рекордната измама.

Жасмин живее в центъра на столицата в района около „Орлов мост“. Във фаталният вторник телефонът й звъннал и мъж с непознат глас я помолил за съдействие на полицията за залаавяне на ало-бандити. Измамниците действали по позната схема за помощ на МВР. За да убедят старицата в думите си, престъпниците не са имали нужда от много време. Те я убедили, че операцията е секретна, след което жената си взела чантата и тръгнала към банката. От два клона успяла да изтегли 420 000 лева, които предала на муле. Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си. Щом Жасмин се наредила на гишето и поискала 180 000 лева, служителката се усъмнила и като не получила адекватно обяснение за какво са й парите, подала сигнал в полицията. Така било предотвратено даването на още пари, пише „Телеграф“.

Когато Жасмин разбрала, че е измамена, изпаднала в шок. Не можела да повярва, че е влязла в мсхемата на ало-мафията.

Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в голяма застрахователна компания и си спестявала пари. Била изключително интелигентна и възпитана,. Целият квартал се чуди как са успели да я измамят и то с рекордна сума.

От МВР отново призоваха хората да не се доверяват на непознати и да дават пари, особено след искане по телефона.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов