in

Защо принц Хари не носи халката си

Принц Хари бе забелязан по улиците на Лондон за първи път след сватбата с Меган Маркъл. И то без брачната си халка.

Последната му публична поява беше на 22 май по време празненството по случай 70-ия рожден ден на принц Чарлз. Вчерашният четвъртък фотографи заснеха Хари на път за тренировка без пръстена, разменен по време на очарователната церемония.

Всъщност се оказва, че липсата на бижуто не е нещо необичайно за мъжете от кралското семейство – някои от тях избират да не носят своите брачни халки.

Такъв е случаят с принц Уилям, който след сватбата си през 2011 г. продължава „традицията“ на липсващата халка, която се наблюдава при принцовете Чарлз и Филип. По думите му това е най-вече заради собствено удобство.

Любопитно е, че преди Втората световна война мъжете не носят брачни халки – запазена тогава територия за жените. Започват да го правят заради усещането за дома и съпругата, които им носят пръстените.

Когато през 1947 г. принц Филип се жени за кралица Елизабет, носенето на халка от страна на съпруга все не е широко разпространено, затова и бъдещият обичай не навлиза в двореца.

Солидарен към Филип остава и Чарлз, но след сватбата си с Камила през 2005 г. избира да носи златен пръстен с печат на кутрето си.

Снимка: Getty Images

Може би и Хари е решил да остане верен на порядките сред своите роднини. Нашето предположение е, че предвид целта на излизането му, а именно спортуване, принцът просто е заложил на удобство.

Източник: cosmopolitan.com

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов