in

Инспектори от РЗИ Варна връчиха предписания на лечебни заведения и дрогерии

Инспектори от Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Варна са връчили предписания за спазване на медицинските стандарти на лечебни заведения и дрогерии.

Документите са издадени по време на проверки в рамките на миналата седмица, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направили общо 52 инспекции. От тях: 6 на аптеки, 3 на дрогерии, 40 в лечебни заведения за извънболнична помощ, 1 в лечебно заведение за болнична помощ и 2 по Методиката за субсидиране на лечебните заведения. Връчени са 3 предписания за спазване на медицинските стандарти, 2 предписания на дрогерии за спазване разпоредбите на Наредба №29 от 2008 година и 1 предписание за спазване разпоредбите на Наредбата за устройството, реда и организацията на аптеките. Издадени са 5 хигиенни заключения на аптеки. Извършена е една промяна в обстоятелствата по вече извършена регистрация на лечебно заведение и са издадени две заповеди за заличаване в Регистъра на лечебните заведения и хосписите.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов