in

Продължава косенето на тревни площи по пътя между Варна и „Златни пясъци“

Снимка: pixabay

Сухи са пътните настилки на територията на Варна и областта, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Времето е предимно слънчево, видимостта е добра. Движението по основните направления за София, Бургас и Добрич е с нормална интензивност.

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ продължава косенето на тревни площи по пътя между Варна и курорта „Златни пясъци“. Дейностите се извършват от 83-ти километър до километър 100. Шофьорите да преминават с повишено внимание поради ръчно косене на тревните площи, призовават от Областното пътно управление.

В областта продължават ремонтите на асфалтовата настилка по автомагистрала „Хемус“. Движението се осъществява двупосочно в платното за София в участъка между пътните възли „Невша“ и „Млада Гвардия“, от 375-ти километър до 381-ви километър. Трафикът в участъка между пътните възли „Ветрино“ и „Неофит Рилски“ от 389-ти километър до 393-ти километър в посока Варна се осъществява двупосочно в лявото платно. Затворен е пътен възел „Неофит Рилски“, като моторните превозни средства се пренасочват по път I-2 Русе – Варна.

Слизането от AM “Хемус“ в посока селата Габърница и Неофит Рилски се осъществява на пътен възел „Ветрино“. Затворена е връзката при пътен възел „Неофит Рилски“ в посока Варна. Движението се пренасочва по път I-2 Русе – Варна, като качването на автомагистрала “Хемус“ се осъществява при пътен възел „Девня“.

Движението по автомагистрала „Черно море“ между Варна и Бургас, от 2-ри до 3-ти километър се осъществява при пълно затваряне на платното в посока Бургас. Автомобилният трафик е пренасочен в платното в посока Варна поради ремонт на виадукта „Звездица“. С повишено внимание шофьорите трябва да преминават и през участъка от 125-ти и 165-ти километър от по Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас. Причината е монтаж на ограничителни системи. Движението се осъществява в свободната лента, съобразно създадената организация.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов