in

Регионален исторически музей – Шумен организира летни занятия за деца

Снимка: wikipedia

От 11 юни до края на месеца Регионален исторически музей – Шумен организира летни занятия за деца в комплекс „Авшарян“, съобщава Фокус.

Те са тематично съобразени с временната експозиция „Градски бит – края на XIX – 30-те години на XX век“, за която на културната организация е присъдена наградата „Музей на годината“. Малките посетители на комплекса могат да се запознаят с къщата на производителя и търговец на килими Ованес Авшарян – една от малкото запазени триетажни възрожденски къщи в Шумен, и да вземат участие в заниманията – образователни и творчески. Техните теми са свързани с бита и културата на българите с акцент върху изменението на българската къща, навиците и обичаите в миналото и днес, новостите в градския бит през XX век и навлизането на вносни мебели, занаятите и търговията. Към всяко занятие е предвидена възможност децата да оцветят, да нарисуват, да изработят предмет или да усвоят нови умения.

Комплекс „Авшарян“ се намира на ул. „Стара планина“ № 2, а заниманията с деца са всеки делничен ден от 10.00 до 12.00 часа срещу такса от 2 лв. Предварително записване не е необходимо.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов