in

Варненски музеи отбелязват Деня на бащата със свободен вход

Снимка: Facebook

Два варненски музея, част от структурата на Националния военноисторически музей, отварят врати във Варна за Деня на бащата тази събота, предаде БНР.

От 10 до 17 ч. в парк-музея Владислав регионална служба „Военна полиция“ ще покажe специлизираната бронирана машина „Пясъчна котка“, съвременно военно оборудване, оръжие и помощни средства. Ще има и демонстрация на схватки от Средновековието с мечове, брадви и копия с участието на сдружението за исторически възстановки „Чигот“.

Във Военноморския музей, също на 16 юни всички, решили да отбележат началото на лятната ваканция, ще могат да проверят и уменията си по скално катерене, както и да влязат в ролята на корабен артилерист. Заедно с игрите децата и техните родители ще научат и полезни умения – как да окажат първа помощ и да помогнат на човек в беда.

За първи път малки и големи ще имат възможността да се включат и в музейното ателие „Моряците в моя род“. В него посетителите ще могат да споделят лични родови истории, свързани с българското морско минало.

Входът ще е безплатен както за постоянната експозиция на музея, така и за кораба „Дръзки“.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.