in

Варненски адвокат върна едно от децата на 11-членното семейство от Русе (СНИМКА)

Кадър: Facebook

Варненският адвокат Петър Николов и Български юридически комитет се пребориха с правни средства да върнат едно от децата на 11-членното русенско семейство

Петър Николов се зае преди не повече от три месеца да спасява едно от най-многодетните български семейства,което в момента е едно от най-важните му дела, като се надява краят да е благополучен за фамилията.

„Децата на Ивелина и Красимир искат да се върнат при родителите си.Държат децата на 11-членното семейство като затворници, те не спират да плачат, казва адвокатът на фамилията, чиито деца държавата отне, за да предаде на приемни семейства.

„Виждах как децата плачат за родителите си. Как ги търсят. Трудно е човек да опише такива срещи! Децата нямат правото да говорят по телефон насаме с родителите си и често им се отказва свиждане. Условията са като в затвор“, потресен е юристът. Николов се занимава с казуса, който трогна цяла България от месеци. Юристът води дела за всяко едно от отнетите 11 деца на двойката, която изгуби дома си при пожар през януари.“

„Социалните решиха да отведат малчуганите и да ги настанят в приемни семейства или кризисни центрове, тъй като родителите им били рисково семейство. Сред мотивите за отнемане на децата от Ивелина и Красимир Зартови са, че едното е хванало въшки, друго било със счупени очила, а трето скачало по масата в кухнята. Николов засега се е преборил със съда за три от отнетите дечица, разказа самият юрист.

„Досега пазих една новина в тайна заради моите клиенти, но вече мога да я съобщя. С две съдебни решения Районен съд – Бяла, отхвърли исковете на дирекция „Социално подпомагане“ за настаняване в приемни семейства на децата Кристиян и близнаците Богомил и Виктор като неоснователни и недоказани“, разказа вчера Николов. Въпреки успеха юристът признава, че ситуацията е много тежка заради реакцията на децата. Плач, сълзи, срещи с мама и татко само по график и пред съдебната зала.

Това е съдбата на 11-те деца. Малчуганите непрекъснато плачат, а едно от децата изпаднало в нервна криза още на първото дело. Тогава 14-годишната Илияна се разплаква истерично и властите са принудени да изведат детето от съдебната зала и да го разпитат в „синя стая“. Николов се надява социалните да откажат обжалването на решението на съда и поне три от децата да успеят бързо да се върнат при семейството си. „Ако решенията не се обжалват, децата ще бъдат върнати при семейството си в най-близко време“, надява се юристът.

Пожелаваме успех в бъдещите начинания и дано децата се върнат при родителите си.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов