in

Плащаме 100 евро за линейка на морето

Снимката е илюстративна

Над 100 евро струва линейка с екип реаниматори, която транспортира пациент от Слънчев бряг до Бургас. Ако в нея няма доктор, цената пада наполовина, пише в. „Телеграф“.

Частните клиники в Бургас работят с официални тарифи, които почти не се различават от тези на колегите им в Слънчев бряг. 125 лв. струва транспортът с линейка от курорта до Бургас без лекари, а с екип реаниматори цената вече набъбва на 225 лв. За преглед и лечение се плаща допълнително. За събота и неделя, и останалите почивни дни тарифите са надути почти двойно. За частна линейка от Бургас до Слънчев бряг през уикенда се плаша 190 лв., а за придружаващи медици още 150 лв. За преглед и лечение се плаща допълнително.

В момента на територията на Слънчев бряг работят над 20 частни линейки. Двойно по-малко са специализираните коли на Бърза помощ в Бургас, които трябва да покриват цялата област. Те са безплатни, но трудно могат да огреят навсякъде. Линейките в Бургаско и по Южното Черноморие не достигат, особено през лятото, когато стотици хиляди туристи умножават броя на население, а респективно и на пациенти. Колко обаче са наличните коли в движение, от Центъра за спешна помощ в Бургас отказват да съобщат. По неофициални данни в целия морски регион на юг работят общо 17 линейки, пет от които са в Бургас.

Всеки медицински център в Слънчев бряг си има собствена ценова политика. В повечето поликлиники в Слънчев бряг първичният преглед на чужденци и предписването на рецепта са заковани на 50 евро. По-непретенциозните медицински центрове предлагат същата услуга за 30-35 евро. За българи цената е от 40 до 50 лева. Ако обаче се налага лечение, допълнителни изследвания или консултация със специалист, се заплаща допълнително.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.