in

Режисьорът, покорил Щатите, Стивън Симпсън пред „Нова Варна“: Търся локация във Варна за следващия си мащабен проект (ВИДЕО)

Тази вечер точно в 20:00 ч. Варна ще бъде домакин на един от най-вълнуващите и гледани филми в Щатите.

„Нито Вълк – нито Куче“ ще бъде представен директно от продуцента Стивън Л. Симпсън, който премести компанията си от САЩ в България.

Успехът на филма на шотландския кинопродуцент е против всякаква логика и по-специално тази на Холивуд.

Филмът се финансира от публиката и е заснет за 18 дни в най-бедните части на Щатите, с много малък екип и известния 95-годишен Дейв Белоглав Орел, който играе главната роля. За съжаление, който две години по-късно загуби живота си. Това беше неговата последна роля. В онзи момент вестта за неговата смърт беше най-четената история на BBC в целия свят, научи екип на „Нова Варна“ от продуцента и дистрибутора на филма за България Никол Ветин.

През целия си живот, Дейв Белоглав Орел е имал десетки филмови роли като в носителя на Оскар, „Танцуващият с вълци“, на режисьора Кевин Костнър.

Режисьорът Стивън Симпсън започва кариерата си в студиото на световно известния Роджър Корман и до днес следва някои от принципите на култовия режисьор, сценарист и продуцент.

Филмът е по едноименния бестселър на Кент Нърбърн и писателят сам се обръща към Симпсън след празните обещания на продуценти от Холивуд. Филмът продаваше повече билети от много холивудски продукции в САЩ, рейтингът на филма е с по-висока оценка на публиката, от който и да било в момента филм там.

От много години насам това е най-успешният филм за индианци, и има най-дългия релийз в Щатите от всички филми за 2017 година. Екранизацията има висока културна стойност и смели кадри, които да заглушат гласа на белия човек и карат зрителя да се вслуша в извисената мъдрост на индианците. Индианските народи имат специфични традиции и история, които са далеч от нашите порядки, но много близо до общочовешките ценности и естествения ритъм на природата.

„Харесва ми да бъда част от ново поколение филмови продуценти, което не се води по правилата на старата система, каквато е Холивуд.” , каза Симпсън.

На снимачната площадка – Дейв Белоглав Орел и Стивън Симпсън

Пред камерите на „Нова Варна“ известният режисьор сподели, че чувства България като негова страна и окончателно се е преместил в Пловдив.

Пред медията ни издаде тайна, че търси локация във Варна за следващия си филмов проект.

Обича нощния живот, посещенията в караоке барове и традиционните български ястия. Започнал е с бързи темпове да учи български език, но до момента знае само как да си поиска чаша вино.

Премиерата на култовия му филм  ще се състои днес (15 юни) от 20:00ч. във Фестивален и конгресен център – Варна, където ще е последната спирка от обиколката из градовете.

Надяват се филмът им да се задържи през лятото за всички варненци и гости, които искат да се потопят в една нетрадиционна история.

Следете програмата на ФКЦ – Варна.

 

 

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов