in

Над 100 ученици се включиха в националния литературен конкурс „Този безкраен свят“ във Варна

Над 100 ученици от цяла България и от българската диаспора в Сърбия взеха участие в Националния литературен конкурс за авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят“, съобщиха за „Нова Варна“.

За 13 поредна година надпреварата се организира от варненската Първа езикова гимназия с финансовата подкрепа на Фондация „Българска памет“. И до днес това е единственият конкурс, който си поставя за цел да стимулира творческите заложби и потребности на учениците в гимназиална възраст, насочвайки ги към създаване на авторски текстове на чужд език.

Учениците бяха наградени в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ на официална церемония, на която бяха прочетени и откъси от отличените творби. Домакините от I ЕГ Варна показаха, че им се отдават не само езиците и писането, а и музиката. Те поздравиха всички гости на събитието с песни на английски и немски език. Лауреатите в тазгодишния конкурс „Този безкраен свят“ са: Ния Вълнова (Варна), Георгия Сусуркова (Пловдив), Деница Йосифова (Варна), Василена Панайотова (Русе), Назире Юзеир (Кърджали), Даниел Луканов (Варна) и Добрина Радева (Кърджали).

Специалната награда на Фондация „Българска памет“ бе връчена лично от д-р Милен Врабвски на Никълъс Крисчън Бринтнол от Полски Тръмбеш.

Като бивш възпитаник на Първа езикова гимназия д-р Врабевски се обърна към всички учители и ученици с пожелание да запазят градивната положителна енергия, генерирана от литературното съревнование, и да я използват като двигател и вдъхновение за лична реализация и за добавяне на стойност в полза на обществото, към което принадлежат.

Станалата вече традиционна за град Варна надпревара е подкрепена и от Министерството на образованието и науката и Община Варна.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов