in

Волейболистите биха Канада с 3:0 във Варна

Снимка: FIVB.COM

Волейболният национален отбор на България спечели първа победа в група 16 от Лигата на нациите, на която е домакин във Варна.

Във втория си мач в зала „Конгресна“ на ДКС тази вечер селекцията на Пламен Константинов надигра категорично тима на Канада с 3:0 (22, 19, 27) гейма за радост на над 3000 зрители в Морската столица.

В герой за „трикольорите“ се превърна диагоналът Боян Йорданов, който изигра страхотен мач и поведе тима към успеха. Левичарят стана топреализатор в двубоя с 21 т., а с двуцифрен точков актив допринесоха още двама – капитанът Виктор Йосифов (14 т.) и Валентин Братоев (12 т.).

Това бе четвърта победа за България от общо 11 мача от началото на световната надпревара. В първия мач днес Франция разби Бразилия с 3:0 (19, 23, 23) и нанесе втора поредна тежка загуба на олимпийския шампион. Вчера „селесао” не успя да вземе гейм и срещу Канада.

В последния ден от дългия уикенд утре са срещите Франция – Канада (15,30 ч.) и България – Бразилия (18,30 ч.).

Източник: segabg.com

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов