in

Морето е взело 8 жертви от началото на сезона

Снимка: pixabay

Рекорден брой удавени в началото на сезона. Южното Черноморие вече взе 8 жертви.

Последният случай е от преди дни, когато мъртво вълнение взе живота на младо момче на Северния плаж в Бургас, предаде Nova.

Удавени вече има и в реките и неохраняемите водоизточници в страната. Именно на такива места стават огромен брой от инцидентите – 80%.

Според експертите 17 са опасните плажове по Черноморието заради мъртво вълнение.

Най-рискови по южните брегове са ивиците на Иракли, северният на Обзор, Харманите край Созопол, Каваците, централният в Приморско, южният в Слънчев бряг, ивиците в Ахтопол и Синеморец и двата плажа в Поморие. Подводни ями се образуват и в северната част на Каваците и в края на плажа в Ахтопол.

По Северното Черноморие потенциално опасни са плажовете на Дуранкулак, Шабла, около Албена, Златни пясъци, някои от градските плажове на Варна – особено този в Аспарухово, Камчия.

Какви са невидимите опасности в морето и неохраняемите водоеми в страната? И как изглежда мъртвото вълнение, как да го разпознаем – разказва Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов