in

Бургазлия стреля и уби новородени защитени сови, пречели на мача му

Снимка: Дивите животни

18 юни, 2018. Бургас. Славейков.

Горските ушати совички вече са излюпили и усърдно хранят младото поколение сови. Малките от своя страна всяка нощ издават звуци, които насочват родителя къде се намират (те вече са на възраст, в която се разхождат свободно по дърветата около гнездото) и които им показват, че чакат порцията с нетърпение.

Това обаче не е в разбиранията на човек, който вероятно иска да гледа Световното по футбол необезпокояван или който просто се дразни от звука на малките сови. Затова той решава проблема генерално. Взима въздушната пушка, слиза в парка пред блока и разстрелва демонстративно и малките, и възрастните птици. Проблемът е решен.

Единственото неудобство за въпросния господин е, че все пак градът не е само негов (каква изненада!) и той е видян от хора, които викат полиция. Разбира се, полицаите не могат да докажат нищо, въпреки свидетелството за разстрелване на птици от защитен вид (не че ако не е защитен, не е практически същото), въпреки използването на оръжие в жилищен комплекс.

П.П. Заглавната снимка е на млада горска ушата сова, която очевидно преди 4 години успешно е спасена и изпратена до  „Дивите животни“. Нека  хората да видят този „дразнител“, който така пречи на определени субекти.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов