in

Откриха трима туберколозни във Варна за седмица

94 души са посетили белодробната болница във Варна в трите дни от Седмицата на отворените врати.

Това съобщи доц. д-р Христо Ганчев, управител на Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна за „Фокус“.

Прегледи се извършват и днес. Открити са трима с туберкулоза и едно лице с латентна туберкулозна инфекция, които подлежат на лечение. На 13 лица в риск от туберкулоза предстои да бъдат извършени медицински прегледи и допълнителни изследвания, каза още доц. д-р Христо Ганчев. При необходимост те също ще бъдат хоспитализирани за лечение.

Според доц. д-р Христо Ганчев безплатните прегледи за туберкулоза в Седмицата на отворените врати са полезни. По думите му трябва да бъдат обхванати и хората с диабет, тъй като при тях болестта протича глухо.

„Преди години прегледите на болните от диабет са били задължителни, защото болестта при тях протича глухо и може да се открие само туберкулоза, опасна като рецидиви за болния и за хората около него. Същото е и при болните от ревматизъм или язва“, добави доц. Христо Ганчев.

Той каза още, че всеки вторник и четвъртък кабинетът ще работи и всеки желаещ ще има възможност да се прегледа.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов