in

Проверяват Цветния квартал за тигрови комари

Снимка: Pixabay

Около 54 комарни биотопа са установени от Регионалната здравна инспекция във Варна.

Това съобщи д-р Янка Драганова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Тя допълни, че резултатите от проверките за заселеност на биотопите с комарни ларви във Варна досега не показват наличие на тигрови комари.

„След интензивни валежи понякога се образуват локални водни басейни, които може да са като нов биотоп. Тези неща се следят от Регионалната здравна инспекция, картотекират се и се проверяват всяко лято“, допълни д-р Драганова.

На база на проучванията всяка година се прави анализ какви видове комари се срещат в различните райони на града и областта.

„В продължение на две години събирахме материали и ги изпращахме за идентификация в София, като до момента за Варна не е установено наличието на тигров комар“, добави д-р Драганова. Предстои да бъде извършена проверка по сигнал за наличие на тигрови комари в района на Цветния квартал.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов