in

Все повече чужденци избират да се оженят във Варна

Броят на чужденците, които избират Варна за място, на което да организират своята сватба, расте.

В Ритуалната зала в града отчитат ръст на смесените бракове, като от началото на годината е имало младоженци от екзотичните за България остров Мавриций, Филипините, Япония. Това коментира пред Радио „Фокус“ – Варна организаторът на венчавки във фирма „Обреди“ Янна Иванова. Според нея обичайни в последните години са и сватбите на българи с румънци, турци, германци, французи, англичани, както и с украинци, руснаци и молдовци.

„Има и много чужденци, например немски студенти, дошли да учат тук. Предпочитат Варна, защото фолклорният ритуал се предлага само тук, а и през лятото се правят изнесени ритуали край морето“, каза още Янна Иванова.

Тя добави, че все повече българи избират да се оженят в традиционни народни носии. Наскоро в Ритуалната зала имало и интересна сватба, в която булката, която е учител, поканила целия си клас от трийсетина тийнейджъри на тържеството.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов