in

Изненадващо биткойнът скочи с 8%

Повишението бележи пауза в резкия спад на стойността на криптовалутата през по-голямата част от 2018 г.

Паола Рачовска Уикендът дава известна глътка въздух на инвеститорите в биткойн. Цената на водещата криптовалута се повиши с 8% до 6,374,84 долара към 10,55 ч. българско време по данни на CoinDesk, пише Investor.bg.

Въпреки ръста, който идва след срива на дигиталната валута под прага от 6 хил. долара миналата седмица за първи път от февруари насам, биткойнът е загубил около две трети от стойността си, след като достигна рекордното равнище от близо 20 хил. долара през декември.

Повишението бележи пауза в резкия спад на стойността на криптовалутата през по-голямата част от 2018 г. То следва ръста от над 1400 процента миналата година.

Валутата на основата на P2P технология, проектирана да използва криптографията за контрол на създаването и трансфера на пари, се разви след световната финансова криза през 2008 г. и цената й беше едва 30 цента в края на 2010 г.

Макар че е трудно да се определи кои са катализаторите на спада на биткойн, спукването на спекулативен балон може би е основната причина за това на фона на нарастването на съмненията за жизнеността на виртуалната валута в дългосрочен план и за манипулации на цената.


*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов