in

Седмокласник от Варна върна портфейл с половин заплата: Нещо, което не е мое, не мога да го взема

Снимка: NOVA

Дете намери и върна изгубен портфейл с половината заплата на жена от Варна.

Веднага след като седмокласникът Николай видял портфейла на пода на автобус, той го предал на контрольора. За часове служителите на градския транспорт намерили Женя и върнали портфейла с всички 300 лева в него, съобщава NOVA.

„Много плаках, когато разбрах, че портфейлът ми го няма. Много благодаря на Николай. Много благодаря и на неговата майка, че е родила толкова достойно момче”, коментира Женя, минути след като се срещна на живо със седмокласника.

„Качих се в автобуса и видях нещо розово на пода. Оказа се, че е портфейл и веднага го предадох на контрольора. Замислих се, че колкото се може по-бързо портфейлът трябва да се върне, знам колко е неприятно да загубиш нещо, което е важно”, разказва Николай и подчертава: „Учили са ме, че нещо, което не е мое, не мога да го взема“.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.