in , ,

„Комуникацията е ключът“ – невероятен международен проект подобрява общуванетo на децата в училище „Йордан Йовков“ Baрна

Основно училище „Йордан Йовков“ Baрна е съвременно и развиващо се в посока на цялостното личностно развитие на учениците си. То е едно от малкото училища във Варна, които работят успоредно по два международни проекта на английски език по програма Еразъм + ( Сектор Училищни партньорства, Ключова дейност 2) – „Minds On Hands On STEM Goes on“ и “ Communication is the key“.

В съвременните условия на затруднена комуникация или липса на такава сред учениците, на агресия, негативизъм и тормоз, включването в проекта „Комуникацията е ключът“ е като глътка свеж въздух за всички участници. Чрез споделената толерантност, доброта и съпричастност те успяват да направят своя свят по-добро място за живеене.

Една от основните цели на проекта „Комуникацията е ключът“ са: подобряване на комуникацията и взаимоотношенията на децата в училище и извън него,развиване на чувство за съпричастност и взаимопомощ, повишаване на емпатията и позитивното отношение при общуването и намаляване на агресията във всякаква форма.

В продължение на една седмица,от 04.06.2018 до 08.06.2018, участници от партньорските държави- Румъния, Португалия, Испания, Полша, Латвия и Турция, бяха гости на училището.Те съвместно реализираха целите на проекта с подходящи дейности,съгласно предварително разработен план.

Интересен аспект в дейностите беше запознаване с комуникацията на животните,а също така на човека с животните.Децата с учудване откриха,че често общуването при животните е по-толерантно от това при хората и ние можем да си направим изводи от този факт.

Планът от дейности, разработен за срещата, чийто домакин бе ОУ „Йордан Йовков“, включваше: спортни игри на открито и закрито, ролеви игри, посещение на Делфинариума, Екопарка, Археолотическия музей във Варна, разучаване на български народни танци, рисунка на асфалт, пускане на балони с хелий.

Учениците имаха възможност да подобрят комуникативните и езикови умения със своите връстници от другите държави.От друга страна учителите сравниха опита си и методите си на работа с колегите от държавите партньори. Познанието за културата, традициите и ежедневието изгради у участниците чувство за приятелство,толерантност и емпатия.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/