Портних: От есента стартира услугата “един билет – две линии” в “Градски транспорт”

Снимка: БНР
Снимка: БНР

След срещата със синдикалистите от КНСБ, кмета на Варна Иван Портних излезе с отговор за новия принцип на управление на “Градски транспорт” ЕАД Варна.

Въвеждаме на нова система на отношения между дружеството и общината в която „Градски транспорт” ЕАД Варна ще се явява оператор, ще извършва тази дейност за която е специализирана общината ще събира приходите от тази дейност и ще се разплаща с оператора на база разходите му на километър пробег.

Иван Портних каза, че този пробег в годишен план се определя от транспортната схема одобрена от Общински съвет Варна и самите разписания по отделните линии. Това според него ще даде на дружеството стабилност и спокойствие защото формулата на разплащане ще бъде ясно дефинирана.

“Една крачка в тази посока бе решението на ОС последната сесия на миналата седмица за увеличаване на субсидията, като това увеличение беше изчислено на база новата формула. След приключване на ремонта по бул. „Левски” да стартира функционирането на скоростния коридор, тъй нареченото BRT трасе, да бъде приета новата транспортна и тарифна схема. Тарифната схема цели да регламентира новите опции и възможности за пътниците. На първо място това е зонирането и на второ място времевия билет който дава възможност на хората да ползват две линии в рамките на определен часови период.”

Източник: Радио Варна

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

“Комуникацията е ключът” – невероятен международен проект подобрява общуванетo на децата в училище “Йордан Йовков” Baрна

Паркирането на Шишковата градинка във Варна – забранено