in

Деца създадоха пълен хаос – откраднаха микробус и потрошиха 4 други автомобила

Трима малолетни са установени след като унищожили и повредили последователно стъкло на лек автомобил „БМВ“, с шуменска регистрация, десен фар и броня на товарен автомобил Ивеко “Дейли“, калници и брони на лек автомобил Деу “Нубира“, задна броня на лек автомобил Фолксваген „Голф“, задна дясна врата и калник на лек автомобил Ауди „А6“.

Автомобилите били собственост на двама мъже, собственици на автокъщи, които се намират на обща площадка на бул. “Ришки проход“ в Шумен. Всичко започнало в неделния ден, когато малолетните момчета решили да посетят една от автокъщите, да намерят автомобил за „да се научат да шофират“, съобщиха за „Нова Варна“.

Първо видели паркирано БМВ. Опитали да влязат в автомобила да го карат. Счупили му стъклото, търсили ключ за да го подкарат. След като не намерили, се прехвърлили на други автомобили. Успели да подкарат товарен автомобил Ивеко, с него удрaрили паркираните около него автомобили. Прехвърлили се на Форд “Транзит“, но краткият им курс на шофиране приключил с затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса.

За щастие закъсалия в калта бус им попречил да излязат от автокъщата. След като не успели решили да се приберат по домовете си и да се върнат на следващия ден, за да си продължат „обучението по шофиране“. Сутринта на 9 юли около 9:30 часа един от собствениците на автокъщата, забелязал три момчета, които правили опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията.

На място бил установен единият, 10-годишен. Малко по-късно са установени и съучастниците му – още едно момче на 10 години и 7-годишният му брат. Разпитани са. На място бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов