in

„Полицай“ обра 93-годишна жена от Шумен

Ало измамници ограбиха 93-годишна жена от Шумен.

На 10 юли преди обяд жената съобщила в полицията, че очаква да ѝ върнат сумата, която предоставила за залавяне на телефонни измамници.

При проведения разпит станало ясно, че на 9 юли на стационарния ѝ телефон е позвънил непознат мъж, представил се за полицай и я помолил да съдейства за залавяне на измамници. Дал и инструкции да постави всички пари в найлонова торбичка, да я постави на входната врата на жилището си и да се прибере, за да бъдат задържани на място. Казал ѝ, че като приключи операцията, ще ѝ се обадят да ѝ върнат парите.

По-късно разбрала, че е измамена, че не е говорила с полицай по телефона и че сумата от 7 500 лева, която оставила в торбата, е дадена на измамници.

Образувано е досъдебно производство.

На 10 юли ало измамник е обрал и 80-годишна жена.

Позвънил ѝ, като се представил се за прокурор, и помолил жената да съдейства за залавяне на измамници. С идеята, че помага на полицията жената поставила според инструкциите в торбичка 170 лева и около 20 грама златни накити и закачила торбата на входната врата. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Образувано е досъдебно производство.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.