in

Представят курорта Св. св. Константин и Елена в Прага

Фотоизложба и юбилейна книга ще бъдат представени днес – 11-ти юли, от 18 часа в галерията на Българския културен институт в Прага.

Събитието е част от програмата на културната институция по случай 110-та годишнина на първия български морски курорт „Св. Св. Константин и Елена“ и се осъществява със съдействието на Община Варна.

Фотосите проследяват развитието на комплекса с десетки черно-бели и цветни архивни снимки и рисунки. Акцент в юбилейната книга пък са разказите за първите организирани чуждестранни гости от Чехия, посетили курорта през 1924 г. В тяхна чест в манастира „Св. Константин“ били надстроени два етажа, а хотелската част била наречена „Прага“.

Публиката ще има възможност да чуе на живо и интересни истории от миналото на курорта, споделени от хора, чиято житейска и професионална кариера е свързана през годините с курорта. Експозицията може да бъде разгледана до 3-ти август.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов