in

5 свободни места останаха в професионалната паралелка в СУ „Васил Левски“ – Девня

5 свободни места са останали в професионалната паралелка в СУ „Васил Левски“ – Девня след първото класиране на кандидат-гимназистите, съобщиха за „Нова Варна“.

Това съобщи заместник-директорът на училището г-жа Миглена Радкова. Сред записалите се по специалността „Електрообзавеждане на производството“ са и 10 момичета.

Други трима кандидати участват във втория етап на класирането, което тече в момента и трябва да приключи на 12 юли. Със сигурност кандидатите ще бъдат приети поради по-високия брой свободни места. Ако те се запишат, за трето класиране ще останат 2 вакантни места. За него се подава ново заявление, в което желанията се подреждат отначало, според незаетите бройки. Това обаче е рисково, защото не може да се прогнозира нито колко и къде ще са свободните места, нито какъв ще е балът на учениците, които ще кандидатстват за тях: „Моят съвет е на второ класиране кандидат-гимназистите да предприемат записване, защото в противен случай те губят мястото, на което класирани“, заяви г-жа Радкова.

Ако и след трето класиране има свободни места, училището ще приема директно документи и в началото на септември ще организира четвърто класиране.

СУ „Васил Левски“ е единственото учебно заведение в региона, което предлага атрактивен социален пакет на своите гимназисти – безплатни обяд, транспорт, учебници, униформи, допълнителни стипендии за отличниците и гарантирана заетост в заводите „Агрополихим“, „Девня цимент“ и „Солвей соди“, които финансират професионалното образование.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.