in

Излезе второто класиране за прием след 7. клас

Излязоха резултатите от второто класиране след VII клас.

Te са публикувани на сайта на МОН и могат да се проверят на адрес: priem.mon.bg.

Проверката се осъществява с входящия номер и код.

Общо 3273-ма седмокласници са подали заявление за участие във втория етап на класирането за прием в гимназиите в София.

От тях 2521 ученици са от училища без квоти, а от училища с квоти са 408 момчета 344 момичета, съобщи Ваня Станчева – председател на Областната комисия по класирането към Регионалното управление на образованието в София-град.

Тя отбеляза, че освен тези ученици във второто класиране са участвали и учениците, които са имали подадени заявления за участие в първото класиране, но балът не им е достигнал за нито една паралелка.

Във второто класиране в София са класирани общо 3484-ма ученици, като от тях 211 ученици са намерили своето място в училище, според желанията, които са написали в заявлението за първия етап, каза Станчева. От тези 3484-ма ученици 1860 остават на същото място във второто класиране, а 1413 са преминали на по-предни свои желания.

 

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.