in

Световното по футбол се отразява на летния сезон по морето

Снимка: Eva Dailerian-Petrova

Световното първенство по футбол, което се провежда в Русия, оказа влияние на летния сезон в България и останалите морски дестинации в региона.

Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.

По думите на проф. Маринов много от туристите са отложили ваканциите си за края на лятото или въобще са заменили традиционната лятна почивка с посещение на Световното първенство по футбол в Русия.

„През юни част от хотелите не успяха да запълнят базата си на сто процента, една от основните причини е футболното първенство. По информация на туроператорите все още продължават резервациите за края на сезона – месец септември, който се очертава да бъде по-силен от миналогодишния. Тези, които са имали спадове през юни, се предполага, че ще ги наваксат в края на лятото“, допълни проф. Стоян Маринов. По думите му в момента по Черноморието преобладават туристи от Централна и Източна Европа, които са с по-ограничени бюджети, но са по – претенциозни. По-слабо е и търсенето на екскурзии и мероприятия, които се предлагат на място.

Проф. Стоян Маринов добави, че по отношение на приходите не се отчита намаление – те са на равнището на миналогодишните за същия период. „Очакванията са след 15 юли да има по-засилено търсене и останалите свободни места за сезона да бъдат заети“, добави проф. Маринов. Той обобщи, че сезонът по Черноморието протича според очакванията на бранша и прогнозите са умерено оптимистични.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов