in

Спецакция разби наркооранжерия във варненско село, открити са и боеприпаси

Снимката е илюстративна

Специализирана полицейска операция разби оранжерия, оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа във варненското село Кичево.

Полицейската операция по линия на наркоразпространението е проведена съвместно от служители на ОД на МВР – Варна и ТСБОП – Варна в частен дом в селото, стопанисван от 48-годишен мъж с инициали Л.К., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Варна за „Нова Варна“.

Иззети са значителен брой растения в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382,9 гр. суха тревиста маса, установена като марихуана.

Л.К. предава на органите на реда и 227 бр. назаконно притежавани боеприпаси.

При продължилите полицейските действия, в гориста местност, близо до селото, са установени два леки автомобила и молдовски гражданин (38 г.). В района са намерени и иззети пет чувала, съдържащи общо 14138,75 гр. марихуана.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а в последствие са им повдигнати обвинения.

При друга специализирана операция, провела се на територията на III РУ на МВР – Варна, са задържани 110 гр. марихуана. Срещу Г.З. (26 г.) от Варна има образувано бързо полицейско производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.