in

Започва дългоочакваната среща Путин – Тръмп в Хелзинки (ВИДЕО)

Снимка: Jorge Silva/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и държавният глава на Русия Владимир Путин провеждат първа среща на върха в Хелзинки, Финландия.

Дългоочакваните разговори са организирани на фона на напрежението между двете държави, които достигнаха най-ниското си ниво от Студената война, съобщава news.bg

Двамата са се срещали два пъти на неофициални разговори в рамките на форуми в Европа и Азия през 2017 г.

До срещата се стигна след интензивни преговори между двете страни. Преди няколко седмици Джон Болтън, съветник на Тръмп по националната сигурност, посети Москва, където проведе разговори с Владимир Путин и руския външен министър Сергей Лавров за организиране на срещата на върха.

Путин и Тръмп се очаква да обсъдят редица въпроси от двустранен и международен характер, включително Сирия, Иран, Северна Корея, търговията, намесата на Русия на изборите, ядреното разоръжаване, анексирането на Крим и други.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.