Категории: Варна

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна отбеляза патронния си празник (СНИМКИ)

Реклама

С литургия за здраве и благополучие, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, награждаване на дългогодишни служители и богата музикално-артистична програма отбеляза патронния си празник УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна.

Снимка: Нова Варна

Ръководството на болницата посрещна гостите под звуците на духовата музика на военноморските сили в парка пред южния вход на лечебното заведение. Пациенти, медици и много приятели уважиха празника и поздравиха ръководството на лечебното заведение.

Снимка: Нова Варна

Министърът на здравеопазването г-н Кирил Ананиев изпрати поздравителен адрес, в който се казва: „На този светъл празник приветствам вашите усилия да опазите здравето на пациентите, като прилагате най-съвременните и ефективни методи за диагностика и лечение. Благодарение на успешния мениджмънт на ръководството, високия професионализъм и всеотдайна работа на екипа от медицински специалисти, УМБАЛ „Св. Марина“ се утвърди като едно от най-динамично развиващите се лечебни заведения в страната.“

Снимка: Нова Варна

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов посочи в поздравлението си, че благодарение на усилията на хората, работещи тук, УМБАЛ „Св. Марина“-Варна се превърна в европейското лице на българското здравеопазване и получи редица престижни отличия и награди. Изпълнителнит директор проф. д-р Валентин Игнатов отличи с почетни плакети и грамоти дългогодишни служители и им благодари за личния принос, всеотдайност и професионализъм в ежедневната работа.

Снимка: Нова Варна

За настроението на гостите се погрижиха талантливите студенти от фолклорния ансамбъл на МУ-Варна, близначките Мерлин и Нермин Игнатови, шестокурсникът Антонио Гунчев, второкурсничката Ивелина Делчева, Ейнджъл Матю и Бенхур Бенджамин, солистите на варненската опера Вера Железова и Валерий Георгиев, лауреатите на множество национални и международни певчески конкурси за деца Моника Парушева, Лилия Николова, Мойра Янкова и Максим Ялнъзов, виртуозната пианистка Жени Душкова, чаровната звезда от „X фактор“ Цвета Добрева и нежните балерини от балет „Вива денс“. Под аплодисментите на много гости вечерта завърши с изпълненията на рок бандата на проф. д-р Вилиян Платиканов и приятели. Най-малките гости на празника рисуваха върху хвърчила и се забавляваха с много игри.

Поздравителни адреси бяха получени също от д-р Йорданка Пенкова, временно изпълняващ длъжността управител на НЗОК и Жени Начева, председател на НС на НЗОК, контраадмирал Митко Петев – командир на Военноморските сили, проф. д-р Красимир Гигов, главен секретар на МЗ, Стоян Пасев – областен управител на Варна, Тодор Балабанов – председател на Общински съвет Варна, д-р Марияна Симеонова – директор на Агенцията по трансплантации, директори на университетски болници и лечебни заведения от страната, представители на държавната и местната власт, ректорите на ВВМУ и ТУ-Варна, управители на фирми и др.

Снимка: Нова Варна

 

*******
Спонсор допълнителна награда:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Какво могат да си купят пенсионерите в България с отпуснатата великденска добавка?

Припомняме, че на пенсионерите в България, чиято пенсия не надхвърля 526 лева, беше отпусната еднократна…

преди 2 минути

На летище в България започнаха експерименти за предизвикване на изкуствен дъжд

Стана ясно, че на летище Русе са започнаали експерименти за предизвикване на изкуствен дъжд. Към…

преди 25 минути

Ергенът вбеси зрителите

На крачка от финала на "Ергенът", сезон 3, поредната отпаднала участничка е тихата и скромна…

преди 59 минути

Този варненски район остава без вода чак до 20 ч. днес

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че един варненски район остава без вода днес…

преди 2 часа

Така се прави най-вкусната дроб сарма (РЕЦЕПТА)

Агнешката дроб сарма е задължителна за българската трапеза на предстоящите празници - Великден и Гергьовден.…

преди 3 часа

3 май: Денят на свободата на пресата. Къде се нарежда България по свобода на печата?

На 3 май, когато отбелязваме Международния ден на свободата на пресата, е време да разгледаме…

преди 3 часа