in

Тайни клиенти на НАП запечатаха 5 заведения по Северното Черноморие

Снимка: Сега

1 198 проверки по Северното Черноморие са извършили инспекторите от „Фискален контрол“ към териториалната дирекция на НАП във Варна, подкрепени от колеги от вътрешността на страната.

При проверките са установени само 86 административни нарушения. В по-голямата си част, 70 от тях, са за разлика в касовата наличност и отразеното на фискалните устройства. В 15 от проверените обекти е установено, че търговците не отчитат всички продажби на касовите апарати и не издават фискални бонове на клиентите, съобщава БНР.

За това нарушение 5 обекта са запечатани за срок до 30 дни, а за останалите също са издадени заповеди за запечатване.

Под постоянно наблюдение на служителите от “Фискален контрол“ са превозните средства, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие, като са изградени 6 контролно-пропускателни пункта.

От началото на юли фискалните агенти на НАП са извършили проверки на над 3000 транспортни средства, като са проследили движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия, на стойност над 2.5 млн. лева.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.