in

Близо 500 нарушения в синята зона на Варна само за седмица (СНИМКИ)

Снимка: Читател, Нова Варна

Общо 494 нарушения е констатирала Общинска полиция на територията на синята зона само за седмица.

Съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата, съобщават от Община Варна. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и на забранени със знаци места.

Снимка: Читател, Нова Варна

Според читател на „Нова Варна“ има незначителен напредък с паркирането.

Снимка: Читател, Нова Варна

„Видях само 6 фиша за неправилно паркиране и една патрулка, която ги пише“, обяснява той.

На Шишковата градина коли почти няма, както и на ул. „Охрид“ до Социалната чайна.

Най-голям брой нарушения има в Гръцката махала (Подзона 1 и 2), а в Подзона 4 почти няма, допълва още той.

Снимка: Читател, Нова Варна

„Аз все още оптимист за синята зона, много се надявам, че когато плащането стане задължително, броят на нарушенията ще бъде по-малък, защото ще има повече свободни места за паркиране“, завършва читателят ни.

Снимка: Читател, Нова Варна

„Синята зона“ във Варна е факт от 11 юли и в момента тече едномесечен гратисен период, в който на собствениците на автомобили, които не са заплатили престой, няма да бъде поставяно техническо средство тип „скоба“.

Глобяват се обаче нарушителите, които са паркирали неправилно.

Снимка: Читател, Нова Варна

Забранено е паркирането на кръстовища, включително на площад „Екзарх Йосиф“ – около Шишковата градинка, тъй като трасето според КАТ е кръгово кръстовище.

1481 заявления за локално платено паркиране за граждани и юридически лица в „синята зона“ във Варна са подадени към 20-ти юли. За сравнение местата в този първи район за платено паркиране във Варна са 2603. Надеждата е, че собствениците на коли с адресна регистрация в „зоната“ няма да паркират целодневно пред домовете си и места ще има за всички желаещи за кратковременен престой в центъра.

Снимка: Читател, Нова Варна

33 заявления за общо 63 броя паркоместа са постъпили за паркиране тип „служебен абонамент“ (фиксирано място за фирмен автомобил срещу 350 лева на месец) за , съобщи Младен Иванов, директор на общинската фирма „Общински паркинги и синя зона“. За хората, които тепърва ще подават документи, той припомни, че се изисква съвпадане на постоянния адрес и на адреса по талона в автомобила. Закупеният абонамент важи само за една от 4-те подзони, обозначени на картата.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.