in

За първи път във Варна ще се проведе международно дрон състезание

Снимка: Facebook

За първи път във Варна ще се проведат поредица от дрон състезания в рамките на “Drone ARENA @ Varna” 2018.

Те ще бъдат на 21 юли (събота) от 12:00 до 17:00 ч. и на 22 юли (неделя) от 11:00 до 17:00 ч. в Аспаруховия парк, съобщават организаторите.

Входът е свободен, а зрителите ще имат възможност да се докоснат до спорта на бъдещето, който набира все по-голяма популярност сред всички възрасти.

В програмата са включени няколко по вид състезания, които ще имат за цел да предизвикат пилотите на дронове от различни страни да демонстрират умения по скоростно и технично управление.

Събитието се осъществява с пълната подкрепа на Район „Аспарухово“, Община Варна, която за дните на шоуто предоставя терена до спортните игрища в Аспаруховия парк.

Сред живописна локация атрактивните високоскоростни спортни дронове ще забавляват публиката, докато те изпълняват и акробатични номера във въздуха. Всички надпревари в рамките на събитието ще се проведат по международно установените правила на MultiGP (най-голямата световна организация за дрон състезания), на която Drone ARENA e партньор за България.

„Последните години надпреварите с дронове запазиха своето място сред спортовете на бъдещето. Вече няма съмнение, че този вид спортни мероприятия ще се радват на все повече участници и зрители. Щастлив съм, че България е част от процеса на развитие на дрон спортовете”, каза Атанас Атанасов – директор състезания от Drone ARENA.

Drone ARENA има за цел да популяризира дроновете сред гражданите и да спомогне за тяхната безопасна интеграция.

Това събитие във Варна е част от календара за 2018 и плановете са да се наложи като традиция през следващите години.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.