in

Нашенци обират пациенти и персонал в холандски болници

Снимка: Pixabay

Двама българи – на 25 и на 48 години, са били задържани заради обвинение, че са извършили голям брой кражби в холандски болници.

Мъжете са били арестувани в Белгия, след като властите открили голям брой стоки в колата им, пише холандският новинарски сайт „Алгемеен Дагблад“, цитиран от „24 часа“.

След ареста полицията в Хага започнала разследване на дейността на мъжете в града и в околностите.

На 25 юли миналата година заподозрените откраднали портфейл с около 1000 евро и болничен пропуск. На 31 август същите отмъкнали лаптоп и портфейл с около 500 евро, като теглили пари и от дебитната карта на жертвата. Разследването показало, че българите са извършвали кражби в Апелдорн, Капеле аан ден Айсел, Горинхем, Албласердам и Лайдердорп. Болниците там разпознали единия от двамата – доста пълен мъж.

Според прокуратурата, заподозрените са влизали в болниците като посетители, а след това обирали пациенти и персонал. Те не се посвенили да ограбят дори човек, болен от рак. Мъжете системно и организирано извършвали кражби и прокуратурата ги определя като организирана престъпна група.

„Това е очевиден случай на мобилен бандит“, заявил прокурорът.

По време на заседанието днес българите поискали да бъдат пуснати от ареста. Пълният мъж заявил, че има здравословни проблеми, а другият, че откритите пръстови отпечатъци по стоките изобщо не са негови.

Съдът обаче решил да остави българите в ареста заради „сериозните подозрения“.

Делото ще продължи около 3 месеца.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.