in ,

Транспортен хаос във Варна, ето какво се случва

Кадър: БНТ

Мащабните инфраструктурни проекти във Варна създават хаос в разписанието на градския транспорт.

Автобусите се движат с огромни закъснения, някои от тях са с променени маршрути, а други линии изцяло са спрени, предаде БНТ.

Няколко мащабни инфраструктурни проекта, които се изпълняват по едно и също време, подлагат на изпитание нервите на варненци.

Разширението на булевард „Левски“ засяга основните пътни артерии, които свързват центъра на града с кварталите.

За няколко месеца се затварят и част от други основни булеварди- „Осми Приморски полк“ и околовръстният „Христо Смирненски“, което ще затрудни достъпа на хората до големите медицински комплекси. Квартал „Аспарухво“ също е под блокада. Спрени са две тролейбусни линии заради ремонта и сега хората от квартала разчитат само на един автобус. Той пък се движи с огромни закъснения, особено в час пик, защото попада в задръствания в другия край на града.

Напрежението по спирките ескалира и жители на квартал „Аспарухово“ поискаха спешна среща с районния кмет. „Хората чакат повече от 30 минути за автобус, идват препълнени автобуси в час пик и просто е хаос“, споделя жител.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов