Чешки полицаи патрулират в “Слънчев бряг” (ВИДЕО)

Кадър: Нова
Кадър: Нова

Полицаи от чужди държави патрулират по улиците на к.к. “Слънчев бряг”.

Освен от Румъния за първи път тази година в курорта присъстват и техни колеги от Чехия. Командированите чужди служители на реда ще останат у нас до края на месец август.

Всяка сутрин полицаите от Чехия, Полша и Румъния участват в оперативка заедно с българските си колеги. Необходимостта от допълнителни екипи полицаи на север от Бургас станала ясна още през миналото лято. Затова първите командировани в к.к. “Слънчев бряг” вече са на пост.

“През миналата година имаше завишен брой на чешки туристи и казуси с техни проблеми, което наложи да поискаме помощ от тяхното министерство на вътрешните работи”, заяви Живко Даскалов, началник на районното полицейско управление в Несебър.

“Опитваме се да помагаме, когато хората си губят документите или стават обект на кражби в автобус. Има случаи, които не могат да бъдат разрешени от българските колеги, заради това, че не знаят езика. Тогава работим и като преводачи”, каза Дмитрий Белотскии, полицай от Чехия.

Част от командированите полицаи за пръв път са в България. Румънският екип е с опит у нас, а някои от тях дори говорят български. Освен по-лесно снемане на показания на пострадалите, работата на чуждестранните полицаи по Черноморието има и друг ефект.

“Когато видят представител на тяхната родна полиция, това им дава спокойствие и по-голямо доверие, както към нас, така и към тях. Така много бързо се решават казусите им”, добави Живко Даскалов, началник на районното полицейско управление в Несебър.

Към момента полицията в Несебър има нужда от подкрепление от свои колеги от Великобритания и Русия, тъй като това са двете държави, от които у нас има най-много туристи.

Репортер: Цеца Алексова / Нова телевизия

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Висше Военноморско училище

Варна отбеляза 76 години от разстрела на Никола Вапцаров (СНИМКИ)

Снимка: Facebook

Ден на ледените плодове за животните в Зоопарка във Варна